MUP KSB: Policija privela osumnjičenog A.S. za tešku krađu u kafiću u Vitezu

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljeno je 1 krivično djelo.  

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Vitez. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršitelja  ili više njih izvršena je provala u ugostiteljski objekat koji se nalazi u ulici Petra Svačića,  općina Vitez. Tom prilikom iz objekta je ukradeno nekoliko barskih stolova, stolica, neutvrđena količina alkoholnih pića, kao i jedan kompresor i aku bušilica.

 Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je izvršilac predmetnog krivičnog djela A.S. rođen 1989.godine iz Viteza. 

 U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentiranja i dokazivanja predmetnog krivičnog djela. 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira. 

Evidentirane su 2 prometne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 550 prekršajnih naloga, od kojih su 343 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 10 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(MUP KSB)

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU