MUP SBK / Droga pronađena u Kiseljaku, Jajcu i Novom Travniku

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 09.03.2023.godine oko 18,30 sati u mjestu Potkraj, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf kojim je upravljao M.R., dok je na mjestu suvozača zatečen H.K. rođen 1998.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 19,30 sati u ulici Vilenička, općina Novi Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe A.D. rođen 1993.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce su istog dana oko 22,30 sati na lokalitetu Plivskih jezera, općina Jajce izvršili kontrolu i pregled osobe S.H. 1994.godine iz Jajca. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao jednu ručno motanu cigaretu i jednu PVC vrećicu sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Busovača uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području Busovače.

Naime, dana 09.03.2023.godine u PS Busovača je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena teška krađa u porodične kuće vlasništvo R.O. i M.A. u mjestu Jelinak-Lončari, općina Busovača, kojom prilikom su ukradene dvije motorne pile, marke „Stihl“ i marke „Husqvarna“.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su za izvršenje predmetnih krivičnih djela osumnjičeni B.K. rođen 1982.godine i M.P. rođen 1975.godine, obadvojica iz Busovače.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 380 prekršajnih naloga, od kojih je 213 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU