MUP SBK / Kod dvojice Travničana pronađena droga

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 27.05.2022.godine oko 15,00 sati u mjestu Klade, općina Donji Vakuf, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Donji Vakuf izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf, kojim je upravljao E.L. rođen 1978.godine iz Travnika. Prilikom zaustavljanja vozila isti je od sebe odbacio 4 zamotuljka bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana oko 22,45 sati u ulici Dr. Wagnera, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe čiji su inicijali A.D. rođen 2003.godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i canabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojima je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 560 prekršajnih naloga, od kojih su 183 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 8 vozila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU