Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

MUP SBK: Kod Travničanina pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Dana 15.05.2019.godine u ulici Stjepana Tomaševića, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu osobe S.M. rođen 1976.godine iz Travnika, kod kojeg je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u mjestu Nova Bila, općina Travnik izvršen je pretres stana kojeg koristi navedena osoba. Prilikom pretresa, također je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

JAVNI RED I MIR

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 326 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 211 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozila.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas