Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivična djela.

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla 24 sata provedene su četiri uspješne akcije.

Naime, dana 29.08.2019.godine oko 20,30 sati u ulici Bašbunar, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB izvršili su kontrolu i pregled lica Š.D. rođen 1983.godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Istog dana oko 22,00 sati u mjestu Slimena, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled lica M.B. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Također, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU i PS Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Gornji Vakuf/Uskoplje, su istog dana u 23,00 sati u ulici Šehitluci, općina Bugojno, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot 307. Tom prilikom, kod lica u vozilu, M.F. rođen 1992. godine i K.A. rođen 1996 godine, obojica iz Bugojna, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Akcija je nastavljena i u mjestu Kaonik, općina Busovača, gdje su dana 30.08.2019.godine u 01,00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB i PS Busovača, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke Sharan, kojim je upravljao H.A. rođen 1996.godine iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 282 prekršajna naloga, od kojih su 179 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o