MUP SBK/ Proteklog vikenda 26 saobraćajnih nezogda!

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 11.07.2019.godine oko 23,20 sati u mjestu Zapada, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i PS Novi Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe E.G. rođen 1995.godine iz Novog Travnika, koja je zatečena u putničkom motornom vozilu marke VW Golf V. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 14.07.2019.godine oko 16,10 sati u ulici 1. Mart, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf V, kojim je upravljao A.P. rođen 1995.godine iz Busovače. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 14.07.2019.godine oko 01,50 sati na magistralnom putu M-16.2, općina Gornji Vakuf -Uskoplje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke mercedes, registarskih oznaka E57 T 435, kojim je upravljao A.Š. rođen 1996.godine iz Prozora-Rame.

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobila je suvozačica A.Š. rođena 1996.godine iz Prozora-Rame.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 400 prekršajnih naloga, od kojih su 122 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU