MUP SBK / Proteklog vikenda 7 krivičnih djela, 11 saobraćajnih nezgoda…

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 01.10.2022.godine oko 23,47 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik, od strane nepoznate osobe ispred ugostiteljskog objekta bačena nepoznata eksplozivna naprava. Tom prilikom oštećena dva objekta i više putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog krivičnog djela.

Dana 02.10.2022.godine oko 02,00 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u mjestu Željeznička stanica, općina Vitez došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom su povrijeđene 2 osobe.

Službenici policije su odmah izašli na lice mjesta, gdje su potvrdili navode iz prijave, te u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju zakonskih mjera I radnji u cilju rasvijetljavanja prijavljenog događaja. Tom prilikom utvrđeno je da su povrede zadobili J.B. rođen 1967.godine iz Viteza i K.O. rođen 1990.godine iz Busovače i da se isti nalaze u bolnici Nova Bila.

Službenici policije poduzimaju intenzivne mjere i radnje na njihovom pronalasku.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrde.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 435 prekršajnih naloga, od kojih su 163 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU