MUP SBK/ Pucao u dvorištu porodične kuće u Vitezu

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 17.06.2020.godine oko 23,35 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u dvorištu porodične kuće vlasništvo Z.R. od strane nepoznate osobe pucano iz vatrenog oružja-pištolja. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pronašli osobu B.B. rođen 1978.godine, državljanin Crne Gore.

Zbog sumnje da je pucao iz navedenog oružja isti je lišen slobode, te u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom poduzimaju se aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja.

Dana 17.06.2020.godine oko 14,50 sati u ulici Konatur, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled 3 osobe, kojom prilikom je kod A.P. rođen 2002.godine iz Travnika pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i papirići za ručnu izradu cigareta.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

U proteklom periodu u PS Kiseljak je u dva navrata prijavljena paljevina kontejnera za smeće u užem gradskom području, koji su u vlasništvu preduzeća „VIK“ Kiseljak. Tom prilikom zapaljeno je 11 kontejnera, 9 metalnih i 2 plastična, na kojim je pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu policijski služenici PS Kiseljak su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela G.P. rođen 1997.godine iz Kiseljaka.

Protiv osumnjičenog nadležnom kantonalnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 396 prekršajnih naloga, od kojih je 221 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU