MUP SBK / Realizovano više uspješnih akcija u Bugojnu, Kiseljaku i Travniku

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela nedozvoljenog držanja oružja i zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a su tokom proteklog dana realizovali više uspješnih akcija.

Naime, dana 28.10.2020.godine u jutarnjim satima policijski službenici PS Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Bugojna. U mjestu Vedro Polje, općina Bugojno izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi K.K. rođen 1979.godine. Prilikom pretresa pronađeno je 6 pušaka i 3 pištolja različitih vrsta, kao i veća količina razne municije. Također, u ulici Poljice, općina Bugojno, izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi J.I. rođen 1989.godine, gdje je pronađena jedna poluautomatska puška.

Istog dana, oko 15,00 sati u mjestu Bilići, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće koju koristi Z.A. rođen 2000.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dvije puške (jedna automatska i jedna poluautomatska puška), jedan pištolj (tzv.tetejac), te preko 100 komada razne municije.

Uspješno je realizovana akcija i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Kiseljak u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak izvršili kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao M.B. rođen 1987.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pronađeno oružje, municija i druge nedozvoljene materije i sredstva su oduzete, a oprotiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU