Krim policija i specijalci MUP-a SBK/ U pretresima pronađeno više paketića kokaina

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Jedinice za specijalističku podršku, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PS Busovača su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno realizovali operativnu akciju kodnog naziva „DIL“.

Naime, dana 05.04.2023.godine navedeni policijski službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres kuće, okućnice i ugostiteljskog objekta koji se nalaze u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača, a koje koristi B.K. rođen 1973.godine. U toku pretresa pronađeno je više paketića sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga.

U nastavku aktivnosti, u istoj ulici izvršen je pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi V.K. rođen 1968.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. 

 U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, dok su  osumnjičeni B.K, V.K. i R.K. lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ .

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 358 prekršajnih naloga, od kojih su 192 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU