MUP SBK/ Protekla 24 sata 6 saobraćajnih nezgoda, 1 osoba smrtno stradala…

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djela.

Dana 11.03.2020.godine oko 19,20 sati u mjestu Kaćuni, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača, izvršili su kontrolu vozila marke Ford Mondeo, kojim je upravljao P.H rođen 1981.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen G.Lj. rođen 1980.godine, obadvojica iz Busovače. Prilikom kontrole, kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

U proteklom periodu u PS Donji Vakuf prijavljeno je krivično djelo „Teške krađe“ u porodičnu kuću vlasništvo O.S., koja se nalazi u ulici Gornja Mahala, općina Donji Vakuf. Tom prilikom, prema prijavi, iz kuće je otuđen LCD televizor, 4 električne bušilice, 2 motorne pile, kao i više raznog elektro alata i muzičke opreme.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Donji Vakuf došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela J.S. rođen 1983.godine iz Bugojna.

Protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu „Teške krađe“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba poginula, dok je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Dana 11.03.2020.godine oko 16,40 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Jezero, općina Jajce, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • vozač E.V. rođen 1954.godine iz Bihaća, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Passat i
  • biciklista T.M. rođen 1957.godine iz Jajca.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđen je biciklista koji je prevezen u bolnicu u Jajcu, gdje je uslijed zadobijenih povreda preminuo.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedene nezgode.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena je ukupno 229 prekršajnih naloga, od kojih su 93 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU