MUP SBK / U mjestu Čukle kod Travnika pronađena droga

Tokom protekla vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

Dana 10.06.2022.godine oko 20,45 sati u mjestu Čukle, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW, u kojem se na mjestu suvozača nalazila osoba A.F. rođen 2001. godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao 2 pvc vrećice sa sadržajem zeljaste i bijele materije, za koje se sumnja da su opojne droge.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 777 prekršajnih naloga, od kojih je 316 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača,od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU