MUP SBK / U pretresu kuće u Bijelom Bučju pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 14.12.2022.godine oko 12,30 sati u ulici Stanična, općina Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osobe E.D. rođen 1993. godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, u mjestu Bijelo Bučje, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres porodične kuće koju koristi navedena osoba. Prilikom pretresa, također je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 20,00 sati u mjestu Margetići, općina Novi Travnik, policijski službenici PS Novi Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Škoda, kojim je upravljao P.M. rođen 1966.godine iz Novog Travnika. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 550 prekršajnih naloga, od kojih je 436 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU