MUP SBK upozorava na opasnost od požara


Obavještavaju se građani da je u proteklih nekoliko dana već prijavljeno nekoliko šumskih požara uzrokovanih paljenjem korova na njivama i drugim površinama. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu.

Iz tog razloga MUP SBK apelira na građane da se suzdrže od takvih aktivnosti, a posebno u vrijeme jakog vjetra, u doba dana kada će požar ostati neprimjećen ili u blizini šumskih nasada i stambenih ili drugih objekata.

Također, upozoravaju da će službenici policije, u suradnji sa drugim institucijama, u narednom periodu preduzimati intenzivne mjere na otkrivanju i sankcioniranju osoba koje paljenjem korova izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu, kako je to i predviđeno Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Propisana kazna za ovo kazneno djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

Mole se građani da uvaže apele i upozorenja, te da u slučaju da primjete požare to prijave najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnu jednicu na broj 123.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU