MUP Srbije potvrdio: U pucnjavi u školi ubijeno osam učenika i radnik obezbjeđenja

U pucnjavi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

“Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvјetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije”, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

I nastavnica povrijeđena u pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, preminula je od povreda u Urgentnom centru.

U toku operacija djevojčice koja je ranjena u glavu

Vršilac dužnosti direktora beogradske Dječije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je da je u toku operacija djevojčice koja je ranjena u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

On je potvrdio da je djevojčica u ovu zdravstvenu ustanovu primljena sa teškom povredom – prostrelnom ranom glave, te naveo da će o njenom zdravstvenom stanju javnost biti obaviještavana tokom dana.

Dučić je novinarima izjavio da su dva dječaka, koja su takođe zbrinuta u toj ustanovi, stabilno i pokriveni odgovarajućom terapijom.

Maloljetni K.K. (14) koji je izvršio ovaj zločin učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU