Utorak, 3 kolovoza, 2021

Musemić: Motivirani smo nakon osvajanja Kupa, ovakva prilika se rijetko dobija

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Fudbalski klub Sarajevo u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” ugostiti ekipu Zvijezde 09. Izabranici trenera husrefa Musemića pobjedom bi kolo prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka BiH, odnosno duplu krunu, so bzirom na to da su prije dva dana osvojili Kup BiH.

Musemić je na pres-konferenciji istakao da se ovakva prilika rijetko kada pruža.

  • Imamo snage i kvaliteta da se zajedno s našim navijačima radujemo. Uz svo poštovanje prema Zvijezdi 09, ovakva prilika se rijetko dobija. Pogotovo smo motivirani nakon srijede i osvojenog Kupa BiH. Možemo samo zamisliti kako bi to moglo izgledati u subotu – naglasio je Musemić, dodavši da među igračima i u štabu nema pritiska.

Kazao je da je veći pritisak bio protiv Širokog.

  • Nadamo se da ne možemo propustiti ovu situaciju. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da nećemo propustiti ovu priliku – istakao je šef stručnog štaba Sarajeva.
- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kapiten Krste Velkoski istakao je da ih sutra očekuje druga meč lopta, te da su svi igrači svjesni šta pobjeda donosi.

  • Svi su spremni i željno dočekujemo ovu utakmicu. Nadam se da će doći još više navijača da nas podrže. Svi znamo šta utakmica znači i nama i klubu. Dat ćemo svoj maksimum da sutra osvojimo titulu – izjavio je Velkoski.

Naglasio je da je atmosfera u ekipi odlična.

  • Želimo da pokažemo ko smo i šta smo i da smo najbolji u državi. U Kupu sam osvojio treći trofej sa Sarajevom, sutra je prilika za četvrti. Šef i ja smo eto predodređeni za trofeje u Sarajevu. Nadamo se sutra da će biti četvrti – istakao je Velkoski.

Utakmica se igra u subotu od 17 sati.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas