17.7 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  Muškarac (89) iz Tuzle se razveo od supruge (84), umislio da ga vara

  “Njih su praunuci doveli da se razvedu. Razlog je bio što je on umislio sebi da ga supruga koja je imala tri moždana udara i infarkt vara sa poštarom”

  Prema posljednjim podacima prosječno trajanje braka kod parova koji se razvode je 11,3 godina u FBiH, a u RS-u 13,5 godina.

  Kako u cijeloj BiH tako i na području Tuzle evidentiran je porast razvoda, a u prilog tome govori statistika i praksa.

  Advokat Damir Alić  otkrio slučaj razvoda muškarca koji je imao 89 godina i žene koja je pet godina mlađa od njega.

  – Imao sam slučaj u praksi gdje je došlo do razvoda braka u kojem je muškarac imao 89 godina, a njegova supruga 84 godine. Njih su praunuci doveli da se razvedu. Razlog je bio što je on umislio sebi da ga supruga koja je imala tri moždana udara i infarkt vara sa poštarom. Kako se ne bi dogodila tragedija unuci su ih doveli da se razvedu, prodali su stan i kupili im po jedan manji. To su vam tragične situacije, kaže Alić.

  Kako dalje tvrdi, postoje primjeri mladih bračnih parova koji ne dočekaju ni prvu godišnjicu braka, a razvedu se. U tim slučajevima, kao najčešći razlog razvoda navodi ekonomsku situaciju.

  Allić iz svoje prakse kaže da nekada razvod braka može biti teži slučaj od krivičnog djela ubistva prenosi fokus.

  – To su vam slučajevi kada najčešće muškarac insistira da dobilje starateljstvo nad djetetom u odnosu na ženu, a pri tome nema dokaza da je on sposobniji da uzdržava dijete i vodi računa o njemu. To bude veliki problem.

  Takvi muškarci pretežno imaju više novca i izdvajaju ga kako bi ugrozili ženu jer smatraju da je ukoliko dobiju starateljstvo nad djetetom na neki način osveta. To su teške situacije kojih nažalost ima. Advokati u ovim slučajevima zastupaju naravno interese svojih klijenata ali na kraju dijete se traumatizira i prolazi raznorazne psihološko-psihijatrijske procjene itd… Advokati zarađuju i svi trpe, a najviše porodica kao osnovna ćelija društva’ kaže Alić.

  Najčešći uzroci razvoda braka su preljube, zatim ovisnosti (alkoholizam, ovisnost o drogama ili kocki) kao i ekonomska situacija.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU