Muškarac koji je poginuo na Ilidži pao na prugu dok je izlazio iz tramvaja, uhapšen vozač

U utorak u večernjim satima na Ilidži se dogodila tragedija kada je muškarac (1951. godište) padom na kolosijek pruge, uslijed nesreće neposredno ispred tramvajskog stajališta preminuo od zadobijenih povreda.

Dana 19.03.2024. godine oko 21,30 sati na platou uz tramvajsku prugu, neposredno ispred tramvajskog stajališta Ilidža, u ulici Harisa Merzića dogodila se saobraćajna nezgoda.

Naime, pri izlasku iz zaustavljenog tramvaja, putnik je, za sada na neutvrđen način, pao na kolosijek tramvajske pruge, a tramvaj je započeo kretanje prema stajalištu”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

Tom prilikom, putnik je zadobio tjelesne povrede, te je u toku transporta na KCUS preminuo u vozilu Hitne pomoći, a smrt je u 22:10 sati konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.”

Naveli su da je utvrđeno da preminuli putinik iz Tuzle.

Utvrđeno je da je preminuli putnik A.K., rođen 1951. godine, iz Tuzle. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, dana 20.03.2024. godine u 02,30 sati, vozač tramvaja, 36-godišnji A.H. iz Sarajeva, lišen je slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu”, navodi se u saopćenju.

The post Muškarac koji je poginuo na Ilidži pao na prugu dok je izlazio iz tramvaja, uhapšen vozač appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU