MUŠKARCI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Kako prirodnim putem možete ubrzati rast brade

Raščlanimo li i prioanaliziramo osnovne preduslove za zdravi rast brade i koncentriramo se posebno na svakog od njih dolazimo do korisnih savjeta kako prirodnim putem zaista možete ubrzati rast brade.

Savjet 1: Sedmina eksfolijacija kože. Time ćete pomoći u odstranjivanju odumrlih stanica kože, regenerisati kožu i stimulirati rast dlaka.

Savjet 2: Dva puta dnevno perite lice toplom vodom i blagim sredstvom za pranje lica. Čista koža lica ubrzava rast dlaka.

Savjet 3: Eukaliptus pospješuje rast dlaka i brade na licu, stoga koristite hidratantnu kremu s eukaliptusom kao glavnim sastojkom i umasirajte je u kožu.

Savjet 4: Spavajte dovoljno i kvalitetno. San pomaže regeneraciji kože i bržem rastu dlaka.

Savjet 5: Neki inerali i vitamini kao što su vitamin A, B, C i E pospješuju brži rast brade. Ubacite ih u prehranu.

Savjet 6: Pripazite i vodite brigu o uraslim dlakama. Naime, dlake koje su urasla ne raste jednolikom brzinom i rastu sporije. Češljajte i četkajte bradu od samog početka rasta.

Savjet 7: Svaki dan uzmite 2.5 miligrama biotina.

Savjet 8: Brada raste brže kad ste opušteni. Mnogi će se liječnici i stručnjaci za ljepotu složiti da brada i kosa mogu pokazivati znakove stresa. Riješite se stresa fizičkom aktivnošću, rekreacijom, sportom, meditacijom, jogom.

Savjet 9: Povećajte količinu proteina u prehrani. Proteini koje sadrži meso, riba, jaja ili orašasti plodovi mogu ubrzati rast brade.

Savjet 10: Nemojte često kratiti i oblikovati bradu. Radite to najčešće svakih 6 sedmica.

Savjet 11: Masaža lica pomaže cirkulaciji i prokrvljenosti kože lica što pak dodatno stimulira rast brade.

Savjet 12: Narodna logika da često (dnevno) brijanje (ili šišanje) omogućuje brži i bolji rast dlake (ili kose) je mit. Ne postoje nikakvi naučni ni praktični dokazi koji bi to potvrdili.

Savjet 13: Ukoliko na samom početku puštanja osjećate svrbež ili imate laganu alergiju kože slobodno nanosite hidrokortizon kremu na lice.

Savjet 14: Amla ulje je prirodno lijek za poboljšanje rasta kose. Umasirajte na kožu alma ulje, ostavite 15 do 20 minuta te isperite hladnom vodom. Nakon toga operite lice blagim sredstvom za pranje lica i mlakom vodom.

BONUS VIDEO:

MUŠKARCI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Kako prirodnim putem možete ubrzati rast brade appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU