MUP SBK/ Droga u Turbetu, Vitezu i Kiseljaku…

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda uspješno realizovali još 3 akcije koje su bile usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 04.02.2022.godine oko 23,15 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe A.A. rođen 1990.godine iz Travnika. Tom prilikomm isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Uspješna akcija je realizovana i na području općine Kiseljak, gdje su dana 05.02.2022.godine oko 20,20 sati u ulici Gradišće, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Kiseljak u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku izvršili kontrolu i pregled ugostiteljskog objekta i gostiju koji su zatečeni u istom. Tom prilikom, kod osobe I.K., rođen 1980.godine iz Kiseljaka pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 22,15 sati u mjestu Kamenjače, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao A.G. rođen 1996.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen M.K. rođen 1999.godine, obadvojica iz Viteza. Prilikom kontrole i pregleda, kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 19 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 448 prekršajnih naloga, od kojih je 81 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 33 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU