Muzur: Ilidža – općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža jedna od tačaka dnevnog reda bio je i Prijedlog pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Općine Ilidža, a čiji je predlagač načelnik Općine, Nermin Muzur. Prijedlog je razmatran i jednoglasno usvojen.

U svom obraćanju vijećnicima, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur naglasio je da će Općina Ilidža biti općina koja ima najveće stipendije kada su u pitanju učenici i studenti.

– Na osnovu evidencija do kojih smo došli u ostalim gradovima i općinama, odlučili smo da napravimo najveći iskorak kada su u pitanju stipendije. Osnovicu smo povećali sa 60 KM na 110 KM i smatram da je ovo naš najbolji potez i odgovor na teško vrijeme u kojem živimo, kao i na vrijeme u kojem pričamo o mladima. Najveća stipendija ide čak do 220 KM i smatram da je to sasvim jedna adekvatna, konkretna i velika pomoć svakoj porodici i djetetu u narednom periodu – poručio je Muzur.

Osim što pomažu u pokrivanju školskih i fakultetskih troškova, stipendije pružaju priliku za ostvarivanje obrazovnih snova i postizanje akademskih ciljeva, ali i potiču izvrsnost i doprinose raznolikosti u obrazovanju, saopćeno je iz Općine Ilidža.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU