3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Na aerodromima u FBiH promet putnika veći 2,4 posto, tereta manji za 17,3 posto

  ()

  Na aerodromima u Federaciji BiH u drugom kvartalu ove godine (april – juni) promet aviona u odnosu na isti period 2018. godine bio je manji za 0,5 posto.

  Istovremeno,  promet putnika na aerodromima u FBiH u drugom kvartalu ove godine bio je veći za 6,7 posto u odnosu na isti period prošle godine.

  Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku promet tereta na aerodromima u FBiH u periodu april – juni ove godine bio je manji za 0,6 posto u odnosu na  isti period 2018. godine.

  U prvom polugodištu u Federaciji BiH registrirana su 6.764 leta što je 3,9 posto manje nego u istom periodu prošle godine.

  U prvom polugodištu na aerodromima u FBiH registrirano je 732.606 putnika,  što je za 2,4 posto više u odnosu na prvo polugodište 2018. godine.

  U prvih šest mjeseci ove godine promet tereta na aerodromima u FBiH iznosio je 882 tone, što je 17,3 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

  Promet aviona  na aerodromima  obuhvata broj operacija slijetanja i polijetanja na posmatranim aerodromima  domaćih i stranih aviona i odnosi se samo na usluge komercijalnih letova.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO