Na Aerodromu Sarajevo oduzeti Rolex i luksuzne torbice

Vršeći pojačane kontrole putnika koji su stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo ovlaštena službena osoba Uprave za indirektno oporezivanje uspješno je spriječila pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, brendiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava, steroida i anabolika.

Roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje nalazila se kod četiri fizička lica, državljana Narodne Republike Kine i Republike Turske. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 145.500 KM, a protiv osoba kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Ovo je još jedna realizovana aktivnost ovlaštenih službenih lica Uprave za indirektno oporezivanje kojom se naglašava važnost saradnje sa međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU), kao i u okviru EXBS programa.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćeno je iz te uprave.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU