Na aerodromu u BiH oduzet Rolex i skupocjene torbice – TNTportal.ba

Pripadnici UNO BiH spriječili su pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, brendiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava (steroida i anabolika) na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Vršeći pojačane kontrole putnika pronašli su robu koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje kod četiri osobe, državljana Narodne Republike Kine i Republike Turske.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 145.500 KM, a protiv osoba kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Foto: UNO BiH

Ovo je još jedna realizirana aktivnost ovlaštenih službenih osoba Uprave za neizravno oporezivanje kojom se naglašava važnost suradnje sa međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU), kao i u okviru EXBS programa.

UNO izražava zahvalnost za veliki broj obuka i za doniranu opremu, što je značajno unaprijedilo provođenje aktivnosti na terenu u smislu sprječavanju krijumčarenja i smanjenja ilegalne trgovine na graničnim prijelazima, navodi se u priopćenju UNO BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)

www.jabuka.tv

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU