16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Na izletištu Smetovi u Zenici otvoreno novo dječije igralište

  Na zeničkom izletištu Smetovi upriličena je svečanost povodom otvaranja dječijeg igrališta izgrađenog u sklopu projekta “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi”.

  Projekat je podrazumijevao niz aktivnosti, a najznačajnije su uređenje postojećeg sportskog igrališta, postavljanje nove konstrukcije za košarku i mali nogomet te rekonstrukciju tribina i ograde, prenosi Akta.

  Projektom je predviđeno postavljanje osamnaest setova za sjedenje duž šetačke staze, kao i po osam klupa uz glavnu cestu prema Smetovima i oko dječijeg igrališta.

  “U prvom redu bih istakao da je otvaranje igrališta kasnilo zbog okolnosti nastalih na strani izvođača radova. Međutim, veliko nam je zadovoljstvo što smo projekat priveli kraju. Namjera Gradske uprave sa mnom na čelu je da oživimo Smetove. Također, želim iskoristiti ovu priliku da pozovem zeničke privrednike da razmotre mogućnost ulaganja u izgradnju objekata na Smetovima. Sve što smo dosad uradili je samo inicijalna kapsula za sve buduće investicije”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

  Gradonačelnik se osvrnuo i na projekat izgradnje žičare za Smetove.

  “Gradska uprava je u razgovorima o izgradnji žičare. Radi se o skupoj investiciji, ali sve ćemo učiniti da se taj projekat realizuje. Naš cilj je da građanima Zenice ponudimo kvalitetno mjesto za odmor i rekreaciju”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

    (VIDEO) Srednja muzička škola Zenica slavi 43 godine uspješnog rada

  Cilj projekta “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” je da ovo izletište postane prepoznatljivo i sadržajima bogato mjesto za odmor i rekreaciju. Taj cilj je usklađen i sa važećom Strategijom razvoja Zeničko-dobojskog kantona.

  Inicijator projekta je Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

  Ukupna vrijednost projekta je cca 137.424,48 KM.

  Grad Zenica je za realizaciju ovog projekta izdvojio 55.386,48 KM, dok su ostatak sredstava osigurali partneri Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona, Zenička razvojna agencija ZEDA, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica te dvije privatne firme sa sjedištem u Zenici.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU