Na Jahorini martovsko skijanje na 110 cm snijega

Uz novi snijeg koji je padao prethodnih dana, vladaju idealni uslovi za skijanje, a i sistem osnježavanja proizvodi vještački snijeg kad god to uslovi dozvoljavaju. Samim tim, ski staze na Jahorini su u odličnom stanju. Trenutna visina snijega je 110 cm. U planu je da, tokom vikenda, sve instalacije vertikalnog transporta budu u pogonu, kao i noćno skijanje u terminu od 18 do 21 sat.

Olimpijski centar Jahorina najavio je za sljedeći vikend, za sve skijaše, popust od 40 posto, koji važi za 4-dnevnu D+N, 3-dnevnu D+N, 2-dnevnu D+N, dnevnu D+N, ski karte koje se kupe i iskoriste u promo perodu od 25. do 28. marta.

– Olimpijski centar Jahorina apelira na sve skijaše i posjetioce da se, tokom boravka na planini, pridržavaju svih neophodnih epidemioloških mjera, budu odgovorni prema sebi i drugima ali i da uživaju u snježnim radostima i jačaju imunitet boravkom u prirodi i aktivnim odmorom na Jahorini – navodi se.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, od ponedjeljka, 22. marta do četvrtka, 25. marta  skijalište Jahorina radit će u smanjenom kapacitetu i noćno skijanje neće biti organizirano.

TNTPortal / FENA

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU