16 C
Sarajevo
Subota, 10 lipnja, 2023

Na kraju sedmice dvije predstave na online repertoaru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Za kraj prve sedmice u mjesecu aprilu, Bosansko narodno pozorišta Zenica će putem svog Youtube naloga na online repertoar staviti dvije predstave.


U petak, 3. aprila od 19.30 sati će na Youtube nalogu BNP Zenica biti dostupna predstava „Kišna sonata“ nastala u režiji kolektiva predstave, a u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Snežana Vidović, Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić. Izbor scenografskih elemenata i kostima postpisuje kolektiv predstave, a izbor muzike potpisuje Faketa Salihbegović-Avdagić.

U subotu, 4. aprila od 11 sati će na Youtube nalogu biti dostupna predstava za djecu „Pingvin“ nastala prema tekstu Lane Šarić, u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Lana Zablocki, Selma Ćosić, Tahir Kavaz, Ajša Đuherić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Ena Begičević-Čeliković, a scenski pokret Emina Stojšić. Izbor muzike potpisuju Miroljub Mijatović i Sani Terzić.


Linkovi za gledanje predstava će biti dostupni i putem Facebook i Instagram profila Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i na zvaničnoj webb stranici www.bnp.ba. Predstave će biti dostupne za gledanje tokom vikenda.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta ZenicaKoliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU