(VIDEO) Na području SBK-a 450 osoba u samoizolaciji, zatraženo testiranje za jednu osobu

Rješenja o samoizolaciji u Srednjobosanskom kantonu dobilo je 450 osoba, a testiranje na koronavirus zatraženo za jednu osobu, rečeno je danas novinarima u Travniku, nakon sjednice Vlade SBK-a koja svakodnevno zasjeda.

  • I dalje nemamo potvrđenih slučajeva zaraze u Županiji i danas će biti prvi put da se šalje uzorak u Klinički centar Univerziteta Sarajevu. Radi se o osobi iz Kiseljaka koja je došla iz Austrije – kazao je ministar zdravstva SBK-a Anto Matić.

Kako je rečeno, za slučajeve zaraze koronavirusom, bolnice u SBK-u raspolažu sa 105 kreveta.

Kantonalni ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić kazao je da je zbog nepoštivanja odluka s federalne razine jučer uručeno 11 prekršajnih naloga, a izrečene novčane kazne iznosile su ukupno 26.000 maraka.

Kako je kazao, radi se uglavnom o kršenju odluke o zamrzavanju visine cijena na razini na kojoj su bile 5. marta ove godine te prodaji robe bez deklaracije.

  • Već imamo slučajeve da se neka roba prodaje s kamiona uz magistralni put ili u pozadini nekakve trgovine. To su postupci koji će biti najstrože sankcionirani – poručio je Hrnjić.

Dodao je da ima slučajeva da pojedini ugostitelji ne poštuju zabranu rada.

  • Ima slučajeva u kojima su objekti zaključani, a gosti su unutra. Ljudi se dovijaju na različite načine, ali poručujem im da nemaju računa to raditi jer će ih inspekcija sigurno kazniti – istaknuo je.

Vlada SBK-a dala je, među ostalim, preporuku poslodavcima da oslobode radnih obveza trudnice i zdravstveno ugrožene osobe.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU