Na poziv VTKBiH se odazvalo 4.000 privrednika za imunizaciju u Srbiji

U Belexpo centru u Beogradu jutros je započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH).

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

VTKBiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore , a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

  • Budući da će pored 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, veliki broj njih biti i iz ostaliha zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti.

Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, “budućnost regiona je Region bez granica.”

Iako zahvalni nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona – saopćeno je iz VTKBiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU