Načelnik Dujo s predstavnicima pravoslavne zajednice Novog Travnika

Mišo Erak, Miloš Čukvas, Goran Puletić i Jovan Topalović, predstavnici srpske zajednice općine Novi Travnik danas su, povodom blagdana Vaskrsa, posjetili novoizabranog načelnika Stjepana Duju. Sastanku je nazočio i Milan Spalević, Crnogorac, rođen u Novom Travniku.

Riječ je o svojevrsnom inicijalnom odboru a ne službenim predstavnicima, odnosno pojedincima koji su za početak iskazali interes, u svrhu bolje suradnje i položaja svoje zajednice, inicirati, sudjelovati i realizirati određene aktivnosti u suradnji s Općinom odnosno predstavnicima lokalne vlasti.

Gosti su iskazali zahvalnost ali prije svega zadovoljstvo pruženom rukom suradnje od strane novog načelnika koji je pak kazao da su ovakvi susreti nadasve potrebni u svrhu povezivanja i širenja suradnje i zajedničkih interesa. “Novi Travnik mora biti mjesto u kojem sve skupine ali i pojedinci imaju priliku doći do izražaja, slobodno i uz podršku djelovati, upražnjavati svoje interese, običaje i tradiciju a opet na radost i korist svih nas koji ovdje živimo. Bogatstvo različitosti koje imamo ponosno trebamo predstaviti i široj javnosti ali naravno, s konkretnim rezultatima odnosno s ciljem da svi zajedno jednostavno istinski živimo bolje” kazao je Dujo.

Kako je kazao, cilj je uspostaviti vid suradnje od nekih jednostavnijih stvari poput obilježavanja određenih vjerskih blagdana ili pak važnih datuma za srpsku odnosno pravoslavnu zajednicu Novog Travnika, ali i općenito, ljude koji su rođeni ovdje ili pak negdje drugo, povezivati s Novim Travnikom na svaki mogući način.

Naime, prije posljednjeg rata u Novom Travniku je živjelo i do četiri tisuće Srba međutim danas je predstavnika ove zajednice svega nekoliko stotina.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU