25 C
Sarajevo
Utorak, 28 lipnja, 2022

  Načelnik općine Travnik o uklanjanju stabla na privatnom posjedu u Školskoj ulici

  Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić uputio je obavijest za javnost koju prenosimo u cijelosti:

  Poštovani sugrađani, kao načelnik Općine Travnik osjećam potrebu da Vas informišem o uklanjanju stabla na privatnom posjedu Školskoj ulici u Travniku s obzirom da se, prije nekog vremena, u javnosti,a posebno na društvenim mrežama pojavio niz dezinformacija i neistinitih tvrdnji.

  Namjerno se nisam tada oglašavao jer sam cijenio da je bolje sačekati, da se vidi cjelokupan projekat a ne samo početak.

  Činjenice su sljedeće:Stablo koje je srušeno u blizini sportskih igrališta u Školskoj ulici je pustilo korijenje i počelo podizati betonsku podlogu na kojem se nalazi košarkaško igraliste i ulica, a u nekoliko slučajeva prilikom vjetrovitog vremena grane su ugrožavale pješake i vozila.

  Spomenuto stablo nije imalo historijsku ili bilo koju drugu vrijednost izuzev biološke. Prije uklanjanja stabla su pribavljene sve potrebne saglasnosti od nadležnih i mjerodavnih institucija u Općini Travnik i Srednjobosanskom kantonu.

  Pored toga, ovaj dio Školske ulice na potezu od mosta kod Muzičke škole Travnik do mosta kod ugostiteljskog objekta „Konak“ dio je novog projekta koji predviđa gradnju moderne šetnice sa biciklističkom stazom, klupama i novim drvoredom.Također, umjesto ovog srušenog stabla,posadit ćemo 20 novih stabala u drvoredu.

  Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Vrhbosanskom nadbiskupijom i Katoličkim školskim centrom „Petar Barbarić“ Travnik dogovoreno je da se prvobitna ograda, koja je nedavno uklonjena, pomjeri za 1,8 m prema školskoj zgradi (u prostor vlasništva Vrhbosanske nadbiskupije) kako bi se dobilo dovoljno prostora za realizaciju ovog projekta na čemu sam kao načelnik Općine Travnik zahvalan predstavnicima Vrhbosanske nadbiskupije u ime svih sugrađana Travnika.

  Ovu informaciju nisam mogao plasirati ranije jer sam čekao implementaciju ugovora sa Vrhbosanskom nadbiskupijom koji je morao proći proceduru notarske obrade i saglasnosti Općinskog vijeća Travnik.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU