Načelnik Tanović nagradio najbolje novosarajevske studente

Općina Novo Sarajevo organizirala je prijem za dobitnike Zlatnih i Srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu. Najboljih 17 studenata I i II ciklusa studija akademske 2022/2023. godine nagrađeno je za rad i izvanredan uspjeh.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović dodijelio je zahvalnice, novčane nagrade i prigodne poklone studentima osam fakulteta: Filozofski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Muzička akademija, Fakultet zdravstvenih studija, Ekonomski fakultet, Pedagoški fakultet i Veterinarski fakultet.

Općinski načelnik dr. Tanović čestitao je studentima na uspjehu i poželio sreću u budućnosti.

„Ovo je način da mladima damo doznanja da u ovoj zemlji ima nade, da neko misli na njih, da je neko spreman prepoznati njihov uspjeh i nagraditi ga“, kazao je načelnik dr. Tanović.

Manjana Kavazović, studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, smatra da je svaka podrška dobro došla, te da će jedino na taj način mladi, pametni, obrazovani ostati živjeti ovdje i tražiti posao.  

„Hvala načelniku dr. Tanoviću. Smatram da bi svi trebali pružiti nam ovakav vid podrške, ne mislim samo novčano nego bilo koje druge jer za nas mlade ljude to je od velikog značaja s obzirom u kakvom svijetu živimo i kakva je situacija“, rekla je studentica Kavazović.

„Ovo je način kako treba mlade motivisati, kako sada tako i u budućnosti“, dodala je studentica Ekonomskog fakulteta, Hana Husomanović.

Općina Novo Sarajevo je dobitnicima Zlatnih znački podijelila po 400 KM, a dobitnicima Srebrenih znački po 250 konvertibilnih maraka. Nagrađeni su i sa duksericima sa vezom Huma, brenda Molimao kao doprinos općine domaćim privrednicima, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU