Nadbiskup vrhbosanski mons. Tomo Vukšić obišao radove na obnovi Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik


U srijedu 7. veljače, vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić pohodio je Katolički školski centar “Petar Barbarić” u Travniku gdje je obišao radove na obnovi njegove zgrade,piše Nedjelja.ba.

U pratnji ekonoma sjemeništa don Josipa Dedića i duhovnika don Jakova Kajinića, vrhbosanski nadbiskup obišao je unutarnje radove u Centru, a potom i vanjske radove koji podrazumijevanju saniranje fasade i uređenje dvorišta.

Tom prigodom mons. Vukšić naglasio je kako je projekt iznimno zahtjevan i težak, a za Vrhbosansku nadbiskupiju ima posebnu duhovnu, pastoralnu i kulturnu dimenziju. Zahvalio je potom dobročiniteljima, posebice Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, partnerima iz Njemačke, Mađarske te Ministarstvu obrazovanju, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna. Nadbiskup je obećao da će, usprkos svim poteškoćama s kojima se susreće, “dati sve od sebe kako bi projekt obnove KŠC-a Petar Barbarić u Travniku išao prema predviđenoj dinamici i u narednim godinama”.

Inače, nakon višegodišnje sudske borbe s povratom imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u lipnju 2023. počela je obnova zgrade KŠC Petar Barbarić u Travniku. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će omogućiti fleksibilnije i bolje uvjete rada.

nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik nadbiskup vrhbosanski mons. tomo vukšić obišao radove na obnovi katoličkog školskog centra „petar barbarić“ travnik

Prema predviđenoj dinamici radova, obnova će se vršiti u tri faze, u razdoblju od nekoliko godina.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU