Nagradna igra Foruma građana Zenica: Umjesto na Kamberovića polju, Čimburijada u tvom domu

nagradna igra foruma građana zenica: umjesto na kamberovića polju, čimburijada u tvom domu

S obzirom na naglo pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, te nepovoljnu situaciju kada je u pitanju porast zaraženih, oboljelih i umrlih na području cijele BiH, Forum građana Zenice neće ni ove godine organizovati prateće aktivnosti u sklopu Čimburijade. Apelujemo na sve građane da ozbiljno shvate ovu tešku situaciju te da odustanu od masovnog okupljanja, da poštuju sve mjere i preporuke nadležnih kriznih štabova jer samo tako možemo svi zajedno  uticati da se ova situacija stabilizuje.

Ove godine vas pozivamo, da sačuvamo tradiciju i primjereno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u krugu svoga doma, sa porodicom i prijateljima pripremanjem zeničkog čimbura  na simboličan način pozdravimo dolazak proljeća.

Za razliku od dosadašnjih, ova Čimburijada može imati obilježja poluvirtualnog događaja koji bi se jednim dijelom održavao u privatnom okruženju, a drugim dijelom na društvenim mrežama.

U vezi s tim Forum građana Zenice je izradio promotivni video o pravljenju Zeničkog čimbura kao jednog od simbola Čimburijade i objavljuje konkurs za fotografije na temu „Zenički čimbur u doba korone“.

Sve zainteresovane pozivamo da nam pošalju tri fotografije koje će pokazati: pripremu zeničkog čimbura, gotov čimbur, sliku ambijenta/društva.

Vaše tri fotografije možete poslati do 25. marta 2021. godine na sljedeće adrese:

Najuspješnije fotografije će biti nagrađene prigodnim poklon paketima Zeničke mljekare.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU