Najava: Koncert orkestra gitara ‘Rok Cirkus’ u dvorani Kaleidoskop

Koncert orkestra gitara, Rok Cirkus, biće održan u subotu, 01.06.2019.godine u 19:00 sati, u dvorani Kaleidoskop, a u organizaciji JU Centar za kulturu Tuzla.

OKUD Rok Cirkus osnovao je Saša Kostić, prije 9 godina, ali formalno, udruženje postoji posljednjih 6 godina. Orkestar je nastao u Sremčici, prigradskom naselju beogradske Opštine Čukarica i sastoji se iz dva dijela, a to su orkestar gitara Rok Cirkus i dječiji orkestar i hor Rok cirkus. Orkestar čine uglavnom srednjoškolci, ali i stariji osnovci, a odnedavno i studenti. Djeca nemaju formalno muzičko obrazovanje, već isključivo znanje koje im je prenio osnivač i voditelj orkestra, Saša Kostić, uz pomoć asistenata.

To što ovaj orkestar čini posebnim jeste da sviraju isključivo rock ‘n’ roll muziku, te se na njihovom repertoaru nalaze pjesme najpoznatijih rok bendova poput Deep Purple, The Rolling Stones, Janice Joplin, White Snake, AC/DC, The Beatles, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Queen i drugi.

Članovi orkestra su od samog početka bili primorani da se snalaze za prostor za održavanje proba, i naučeni su da je umjetnost na prvom mjestu, a tek onda zarada i slava, te i dan danas funkcioniraju bez ikakvih donatora, sponzora ili pokroviteljstava, jer, prema riječima osnivača i voditelja Saše Kostića, najvažnije je da svojim članovima prenese poruku i dokaz kako treba vrijedno raditi i biti uporan, te da se rad i trud na kraju uvijek isplate.

Nakon nastupa u Tuzli već imaju ugovorene nastupe na rok festivalu u Vršcu, a nakon toga i u Vrnjačkoj Banji, ne zapostavljajući školske obaveze.

U subotu, 01.juna, 2019.godine, u dvorani Kaleidoskop gledaoci će imati priliku da poslušaju dio OKUD Rok Cirkus, odnosno orkestar gitara Rok cirkus, jer zbog uzrasta mlađe djece, nisu u mogućnosti da dođu u punom sastavu. Ulaz na koncert je besplatan.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU