Najavljeni projekti u mjesnim zajednicama Ferhadija, Baščaršija i Mjedenica za ovu godinu u vrijednosti od oko 8 miliona KM

Održan je Zbor građana mjesnih zajednica Ferhadija, Baščaršija i Mjedenica, gdje su predstavljeni planovi za ovu godinu, vrijedni oko 8 miliona KM.  

Općinski načelnik, Irfan Čengić, predstavio je projekte, među kojima se ističe projekat obnove Doma oružanih snaga s pripadajućim trgom, vrijednosti oko milion KM.

Bitni projekti na području ovih mjesnih zajednica su i obnove gradskih fasada u vrijednosti oko pola miliona KM, od kojih se najviše ističu radovi na Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, gdje je planirana i zamjena vanjske stolarije.

Ovaj projekt je vrijedan oko 2 miliona KM.  

Tu su i radovi na glavnim saobraćajnicama vrijednosti oko 4 miliona KM. Planirana je sanacija dijela ulice Dženetića čikma u MZ Ferhadija, ugovorenih vrijednosti radova od 135.523,69 KM.  

Ostali projekti koji su najavljeni na Zboru građana mjesnih zajednica Ferhadija, Baščaršija, Mjedenica:  

-Sanacija dijela ulice Niže Banje u MZ Ferhadija, ugovorene vrijednosti radova 39.040,30 KM;

-Sanacija kaldrmisanog stepeništa u ulici Pehlivanuša u MZ Ferhadija procijenjene vrijednosti 75.000,00 KM;

-Sanacija dijela ulice Grlica u MZ Mjedenica, procijenjene vrijednosti       65.000,00 KM;

-Sanacija dijela ulice Save Skarića između brojeva 25 i 27 u MZ Mjedenica, procijenjene vrijednosti 13.000,00 KM;

-Sanacija kamenog popločanja na području užeg jezgra Baščaršije u MZ Baščaršija, procijenjene vrijednosti 45.000,00 KM.  

Svi navedeni projekti se realizuju zahvaljujući podršci Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.  Zboru građana su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić, pomoćnici načelnika te općinski vijećnici. Zbog učestalih pitanja građana na zborovima o čistoći, načelnik Čengić je pozvao i predstavnika preduzeća KJKP Park, Velibora Markovića i v.d. direktora KJKP Rad, Nijaza Salamovića sa saradnicima.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU