Najbolji evropski film za mlade je “Animal”, u izboru sudjelovali i mladi iz BiH

Najbolji evropski film za mlade, dobitnik Young Audience Award, je “Animal” Cyril Diona, a u izboru koji tradicionalno organizuje Evropska filmska akademija, sudjelovali su i mladi iz BiH.

U konkurenciji za najbolji evropski film za mlade su bila tri filma: njemački “Dreams Are Like Wild Tigers”, francuski “Animal” i švedski “Comedy Queen”.

Sa članovima žirija o filmovima u konkurenciji u kinu Meeting Point u Sarajevu su razgovarali producentica Amra Bakšić Čamo, dramaturginja Asja Krsmanović i glumac Kerim Čutuna. U izboru najboljeg filma sudjelovali su mladi u dobi od 12 do 14 godina, a po prvi put su priliku sudjelovati imali mladi iz cijele BiH.

Mladi članovi žirija iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa vršnjacima iz 42 zemlje, glasali su za jedan od tri filma koje je nominovala Evropska filmska akademija.

Želja je ovim projektom omogućiti mladima da kvalitetno ispune vrijeme te da kroz zajedničke aktivnosti projekta razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma. Kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj za sve, osnovni je cilj ovog projekta.

Partneri Evropske filmske akademije u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point, saopćeno je iz SFF-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU