Najbolji šahisti sljedećeg tjedna na seniorskom prvenstvu FBiH u Mostaru

 Šahisti i šahistkinje iz svih krajeva FBiH okupit će se sljedećeg tjedna u Mostaru na pojedinačnom otvorenom seniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba “Mostar”, prvenstvo će biti održano od 1. do 4. kolovoza u Studentskom hotelu.

Svečano otvaranje prvenstva održat će se u sali Studentskog hotela u Mostaru 1. kolovoza s početkom u 12:30 sati, a prvo kolo na programu je istog dana u 13 sati.

Pravo sudjelovanja imaju igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze pod BiH zastavom, ako su državljani BiH s prebivalištem u Federaciji ili su nastupili u Premijer ligi BiH u 2019. za klub iz FBiH, te svi omladinci i omladinke iz BiH do 20 godina, bez obzira u kojem šahovskom savezu su registrirani.

Prvenstvu će se igrati po švicarskom sustavu od sedam kola, uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu, počevši od prvog).

Nakon zatvaranja prvenstva, bit će upriličena dodjela pehara, nagrada i priznanja. Najboljima će pored naslova pobjednika 13. pojedinačnog prvenstva Šahovskog saveza FBiH pripasti i novčane nagrade.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU