Najmanje 22 ubijenih, više od 50 ranjenih. Traga se za napadačem – TNTportal.ba

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu objavljena je presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu 2020. godine

Proglašen je krivim i dobio je 40 godina zatvora.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud je Zavadlavu (28) temeljem žalbe je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Zavadlav je osuđen da je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima na Šperunu i u Varošu.

Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.

Teretilo ga se za tri teška ubojstva iz bezobzirne osvete, a kako u sudskom postupku nije utvrđeno da se u tom slučaju radilo o bezobzirnoj osveti prije presude je izmijenjena kvalifikacija kaznenog djela pa je naposljetku osuđen za obična ubojstva. Osuđen je i za ilegalno posjedovanje oružja, te općeopasnu radnju.

Na suđenja u Split je dolazio iz zatvora u Gospiću, u raspravnoj dvorani je sjedio vezan lancima i u pancirki, promijenio je nekoliko branitelja, a pamtit će ga se i po tome što je jedno vrijeme sa sudskim vijećem komunicirao isključivo na talijanskom jeziku. I dalje tvrdi da nije počinitelj trostrukog ubojstva koje je šokiralo Split, te traži da ga se oslobodi.

centralna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU