Najtrofejniji tornjak pomogao vlasniku da pobijedi najtežu bolest – flash.ba
Na nedavnoj ocjenjivačkoj izložbi pasa koja je održana u Vitezu u organizaciji Kinološkog saveza Herceg Bosne, upoznali smo Tadiju Ljubičića koji je na izložbu došao iz Tomislavgrada sa svojim Medom. Medo je tornjak sa najviše osvojenih trofeja ne samo u BiH nego u cijeloj regiji. Upoznali smo i Medinog oružara Luku Čavarušića koji vodi brigu o Medinim potrebama. Daje mu vodu, vodi ga na izložbe, veterinaru, itd. Medo je stigao kod Tadije kada je imao samo pola kilograma.

najtrofejniji tornjak pomogao vlasniku da pobijedi najtežu bolest – flash.ba
tadija ljubičić sa rodovnicom od mede foto: srećko stipović

-Medo je pas tornjak sa najviše osvojenih titula ikada u BiH. Zahvaljujući njemu i kemoterapiji pobijedio sam rak želudca. Svako jutro trčao sam s medom kilometrima, vježbao, trenirao i on mene i ja njega. Evo hvala bogu sada se odlično osjećam. Pobijedio sam zloćudnu bolest”, govori za Flash. ba Tadija koji je svoje štence tornjaka izvezao u više zemalja Europe i svijeta.

najtrofejniji tornjak pomogao vlasniku da pobijedi najtežu bolest – flash.ba
tadija s medom na izložbi u vitezu foto: srećko stipović

-Najskuplje štene koje sam prodao otišlo je u Englesku, jednoj grofici. Ona ima konja koji je skuplji od cijele ove vaše županije. Govorim u figurativnom smislu. U BiH narod nema para, u Hrvatskoj ima nešto više. Ne držim ja to zbog prodaje. Meni je sve stvar prestiža. Dragi su mi ljudi koji se fer takmiče kao što je na primjer gospodin Burzić iz Bužima koji ima svjetskog prvaka Sevdaha. Kada se njih dva izlažu, odnosno stoje u ringu, to je kao nekada kada su igrali Hajduk i Zvezda”, govori Tadija za Flash.ba. Više o najtrofejnijem psu pogledajte u video reportaži.

Tekst i foto: Srećko Stipović


flash.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU