Nakon policijske brutalnosti nad migrantima u Miralu, provest će se interna istraga

Nakon što je video snimak pokazao policijsku torturu nad migrantima u Velikoj Kladuši

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić izjavio je danas da će biti provedena interna istraga o postupanju policijskih službenika prilikom jedne od intervencija u privremenom prihvatnom centru Miral, s obzirom da se pojavio snimak primjene fizičke sile.

POGLEDAJTE POLICIJSKU TORTURU/ Objavljen video nasilja nad migrantima u Velikoj Kladuši

  • U policiji imamo Službu za unutrašnju kontrolu, koja će ispitati da li je došlo do prekoračenja ovlasti prilikom obavljanja službene dužnosti. Ukoliko se eventualno utvrdi prekoračenje ovlasti ili povreda kodeksa ponašanja, ti policijski službenici će biti sankcionisani – kazao je Kljajić.

Pojašnjeni su i razlozi policijskog djelovanja, odnosno intervenisanja u ovom privremenom prihvatnom kampu u Velikoj Kladuši.

  • Migranti su izazvali niz incidentnih situacija u i oko centra, a u jednom trenutku je došlo do upotrebe kamenica prema našim službenicima. Zbog izazivanja nereda, nepoštivanja službenih osoba i agresivnog ponašanja pojedinaca prilikom premještanja iz napuštenih objekata Miral, bili smo prinuđeni angažovati i Jedinicu za specijalističku podršku – riječi su ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU