Nakon potrage locirano i lišeno slobode lice H.M. zbog izvršenog razbojništva u Kaknju

nakon potrage locirano i lišeno slobode lice h.m. zbog izvršenog razbojništva u kaknju

Dana 27.03.2021. godine, u 12,35 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.M., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da je dana 26.03.2021. godine, oko 17,00 sati, u porodičnoj kući u mjestu Crnač, nepoznato lice fizički napalo i nanijelo povrede licu K.P., rođenom 1942. godine, koje je otac prijavitelja. Kako je prijavljeno, nepoznati izvršilac je prilikom izvršenja krivičnog djela od oštećenog tražio novac.  

Odmah nakon što je prijavljeno izvršenje navedenog krivičnog djela, na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Povrijeđeni K.P. je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj, radi ukazivanja medicinske pomoći, nakon čega je upućen u Kantonalnu bolnicu Zenica na daljnji medicinski tretman, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede.

Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su poduzete intenzivne operativne mjere i radnje na terenu sa ciljem identifikovanja i pronalaska izvršioca navedenog razbojništva.

U okviru naznačenih aktivnosti, policijski timovi su vršili intenzivnu potragu, kao i detaljan pregled šireg područja navedenog lokaliteta, te su intenzivno prikupljali informacije i saznanja u vezi navedenog krivičnog djela, što je podrazumjevalo i vršenje provjera za određena lica koja su indicirana kao mogući izvršioci navedenog krivičnog djela. Pored toga, obavljeni su i razgovori sa svim licima koja su mogla raspolagati određenim saznanjima a koja bi mogla bila korisna za uspješno rasvjetljavanje krivičnog djela. Kao rezultat navedenih aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do određenih saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice H.M., rođeno 1978. godine, iz Kaknja, koje je nakon višednevne potrage za istim, budući da se skrivalo nakon izvršenja razbojništva, dana 31.03.2021. godine, locirano i lišeno slobode u mjestu Alagići, općina Kakanj.

Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada i tom prilikom isto je priznalo da je izvršilo krivično djelo za koje se sumnjiči, sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Nakon prikupljenih dokaza i izvršene kriminalističke obrade, danas, 01.04.2021. godine, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su lice H.M., uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predali na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Nakon potrage locirano i lišeno slobode lice H.M. zbog izvršenog razbojništva u Kaknju

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU