Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Nakon prijetnji smrću, fizički napadnut načelnik Gornjeg Vakufa – Uskoplja Sead Čaušević

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Na lokaciji parkinga industrijske zone u Batuškom lugu u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u četvrtak je fizički napadnut načelnik ovog grada Sead Čaušević.

Tim povodom, danas je iz njegovog kabineta upućeno saopćenje za javnost u kojem se navodi kako je, uz verbalno vrijeđanje, psovke i prijetnje smrću upotrebom drvenog predmeta dužine oko jedan metar, napad izvršio Salih Kasumović – Ikan, prenosi Fena.

Veće posljedice su izbjegnute, jer je napadača u njegovoj namjeri spriječio građevinski inspektor Husein Fale koji je bio skupa s načelnikom, te sugrađanin Saudin Trkić, na način da je pokušao smiriti Kasumovića.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ovo je bio drugi napad na načelnika Čauševića od strane iste osobe na javnom mjestu, koji se desio prilikom obavljanja dužnosti u posljednjih godinu dana, čime je bila ugrožena njegova lična sigurnost.

Ovakvi postupci, zastrašivanja i napadi na općinskog načelnika predstavljaju napad na institucije Općine koje obavljaju svoje dužnosti u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Srednjobosanskog kantona, Statutom općine i drugim propisima u nadležnosti lokalne zajednice.

Zato od nadležnih policijskih i pravosudnih organa tražimo da se aktivno uključe i provedu sve zakonske radnje i postupke protiv imenovanog, kako bi spriječili dalje ugrožavanje sigurnosti institucija i građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja, kao i neželjene posljedice do kojih bi moglo doći – stoji u saopćenju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas