Naoružani mladići otkriveni u šumi kod Zavidovića

U mjestu Miljevići kod Zavidovića građani su primijetili dvojicu muškaraca sa puškom i prijavili su ih lovočuvaru, koji je tu informaciju proslijedio policiji. 

– Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L. NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banjoj Luci i L. N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci. Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim izvršena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L. NJ, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U toku ispitivanja dvojica privedenih su kazali kako su u Miljevićima bili sa porodicama povodom obilježavanja smrti njihove bake. Za puštku tvrde da su je pronašli u jednoj staroj kući, sa kojom su krenuli u šumu, gdje ih je zatekao lovočuvar.

Nakon uzetih iskaza policija će sačiniti izvještaj protiv L.NJ. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Izvještaj će biti proslijeđen Tužilaštvu ZDK.www.oslobodjenje.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU