NAPADAČ JOJ ZADAO 36 UDARACA ČEKIĆEM/ Nakon brutalnog napada u Tuzli, zaposlenica PIO-a u stabilnom stanju

Zaposlenica Kantonalne administrativne službe penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) u Tuzli inicijala J. I. teško je povrijeđena u jučerašnjem napadu od muškarca Đ. V. koji joj je zadao više udaraca čekićem, ali nije životno ugrožena.

Kako je potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, J. I. je prvenstveno opservirana u Klinici za hirurgiju, a potom je upućena na Kliniku za ortopediju te i na Kliniku za neurohirurgiju u kojoj se trenutno nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, piše Klix.

Podsjećamo, 71-godišnji Đ. V. juče je čekićem napao zaposlenicu Kantonalne administrativne službe PIO-a u Tuzli na radnom mjestu u šalter sali, a nedugo nakon ovog nemilog događaja on je uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama s kojima raspolažu u Federalnom zavodu PIO, napadač je njihovoj zaposlenici u Tuzli zadao 36 udaraca čekićem, a sa motivima napada za sada nisu poznati.

“Nismo upoznati u ovom trenutku da dotični ima kod nas otvoren predmet, ili da je indirektno vezan za neki drugi predmet. Napadač je bez ikakvog zahtjeva ili neke primjedbe prišao zaposlenici i počeo je tući. Federalni zavod PIO sve ovo vrijeme nastoji na najkvalitetniji mogući način biti od koristi našim korisnicima, a u toj misiji ćemo, sasvim sigurno nastaviti. Našoj zaposlenici želimo brz oporavak te se nadamo da će nadležne institucije na pravi način sankcionisati ovaj nasilni akt”, navodi se u zvaničnom saopćenju Federalnog zavoda PIO.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom 71-godišnji napadač će danas biti predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU