Napredak planira graditi centar u Sarajevu i domove kulture u Vitezu i Jajcu!?

SU HKD Napredak je na svojoj prošloj sjednici završila je zakonsku proceduru oko prodaje Napretkovog Doma na Trebeviću. Odluku prodaji donijela je Skupština ovog društva na svojoj sjednici u Zagrebu na koncu 2022. godine.

Nakon što su obavili zadatak koji im je naložila Skupština društva neslužbeno doznajemo kako će oba sredstva omogućiti novom sazivu SU nakon izborne Skupštine koja će bit održana 14.10. raspravljati o planu kapitalnih ulaganja u sljedeće 4 godine.

Kao prijedlog investicija koje će uraditi ovo veliko društvo su i Novi Napretkov Dom u Vitezu kao i Napretkov Dom u Jajcu, ali i obnova tzv Švicarske Ambasade u centru Sarajeva koja bi trebala postati veliki Napretkov kulturni centar u glavnom gradu koji će napokon biti mjesto okupljanja ne samo Hrvata Sarajeva nego i prezentaciju kulture Hrvata iz svih regija Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na taj način ovo mjesto će postati istinska Hrvatska kuća koja će zapravo imati istinski kulturni karakter.

Nakon što je ovo Društvo uložilo više od pola milijuna KM za stipendije ovakva najava sigurno je jedna sjajna vijest koja dolazi iz ovog društva i koja potvrđuje kako je HKD NAPREDAK velika istinska svehrvatska institucija koja vodi računa o svome narodu i zajednici piše viteški.ba

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU