Nastavak nogometne sezone u Hrvatskoj 30. maja

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. maja biti nastavljena nogometna sezona koja je u martu prekinuta zbog epidemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

”Nakon jučerašnjeg sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Tomislava Družaka s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja (maja) i početak lipnja (juna). Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će Stožer za civilnu zaštitu RH. Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. Travnja (aprila) 2020, te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja (maja) utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja (juna), bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja”, saopštili su iz HNS-a, dodavši:

”Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza (avgusta). Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama. IO će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni. Također, HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.”

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU