7.7 C
Sarajevo
Subota, 25 ožujka, 2023

NASTAVAK OBUKE „POKRENI SVOJ POSAO“ U SBK/KSB

U Vitezu je nastavljen prvi ciklus poduzetničke obuke SIYB (Start and Improve Your Business – Pokreni i unaprijedi svoj posao)za 7 prijavljenih kandidata sa područja općina Vitez i Novi Travnik. Obuka se provodi u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK).Projekat ima za ciljunapređenje lokalnog sistema podrške radi smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine.

Poduzetnička obuka SIYB (Start and Improve Your Business – Pokreni i unaprijedi svoj posao) se realizuje prema metodologiji Međunarodne organizacije rada a nakon obuke polaznici će razviti poslovne planove i prezentirati svoje ideje pred komisijom za odabir najboljih poslovnih ideja. Osim finansijske podrške u iznosu od 6.000 KM odabrani kandidati će dobiti i mentorsku podršku prilikom pokretanja i tokom razvoja biznisa u prvoj godini poslovanja.

Projekat „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“implementiraLokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU