Nastavak saradnje MUP-a KS i SFF-a: Festival je svake godine pohvaljen zbog rada policije

Na radnom sastanku su se ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević sastali sa direktorom i administrativnim direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem i Dževadom Mujanom kako bi razgovarali o održavanju 30. po redu SFF-a.

Izražena je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji, istaknuto je da je podrška MUP-a KS bila ključna za uspješnu organizaciju festivala u prošlosti, posebno imajući u vidu rekordan broj posjetilaca prošle godine.

Direktor Marjanović je istakao da su gosti festivala najviše ocjene dali za ‘osjećaj sigurnosti’ u Sarajevu, što je rezultat podrške MUP-a KS. Administrativni direktor Mujan je pohvalio profesionalnost i ljubaznost policijskih službenika koji su često hvaljeni od strane gostiju.

Ministar Katica je najavio daljnju saradnju MUP-a KS i SFF-a radi poboljšanja sigurnosti građana i gostiju tokom festivala, dok Direkcija SFF-a planira proširenje festivalskih lokacija u gradu uz dodatni angažman policije.

Komesar Hajdarević je potvrdio da će policija odgovoriti na sve zahtjeve SFF-a i potrebe građana i turista, kao i prethodnih godina.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU