Nastavlja se podjela kanti za dvolinijski sistem prikupljanja otpada u MZ Vraca

Ekipe KJKP “RAD” nastavile su s podjelom kompleta kanti za dvolinijski sistem prikupljanja otpada u Mjesnoj zajednici Vraca.

Prošle sedmice izvršena je podjela kanti u ulicama Posavska, Milinkladska, Olovska na području MZ Hrasno brdo, a u petak, 19. januara su iste dostavljene domaćinstvima i privrednim subjektima u ulicama Šanac i Vrbaska u naselju Vraca.

Općina Novo Sarajevo je u saradnji s KJKP RAD nabavila 750 kompleta kanti od 120 litara, te 350 kompleta od 240 litara, a za ove namjene iz Budžeta za 2023. godinu izdvojeno je oko 130.000 KM.

Ovaj projekat se realizira od 2022. godine, kada je nabavljeno ukupno 360 kompleta kanti, a koje su podijeljene u ulicama Milinkladska, Novopazarska, Varaždinska, Posavska, u gornjem dijelu ulice Triglavska, zatim Dobojska, Pavla Lukača i Teočačka.

Prema Elaboratu o lokacijama reciklažnih dvorišta, niša i zelenih otoka na području Novog Sarajeva, definisano je ukupno jedanaest novosarajevskih mjesnih zajednica za dvolinijski sistem prikupljanja otpada, zbog čega će se ovaj projekat u saradnji sa nadležnim komunalnim preduzećima nastaviti i u narednom periodu.

Nastavljamo zajedničke aktivnosti sa KJKP RAD na unapređenju načina prikupljanja otpada, izdvajanja korisnih reciklažnih sirovina i ukupne količine proizvedenog otpada.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU